martes, 12 de marzo de 2013

El corredor del Madriterráneo, por Ana Pastor


POLÍTICA
 
12/03/2013
CORREDOR MEDITERRANI
Nova jugada: Foment fa passar el Corredor Mediterrani per Madrid i Saragossa
El traçat no connectarà Barcelona i València i farà Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-Lió,...
Nerea Rodríguez
El ministeri de Foment, amb la popular Ana Pastor al capdavant, ha tornat a fer una nova jugada a Catalunya i farà passar el Corredor Mediterrani per Madrid i Saragossa. D’aquesta manera, el traçat no connectarà València amb Barcelona, i farà el recorregut Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-Lió...

La ministra va signar ahir un acord a Brussel•les amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria per impulsar el transport ferroviari de mercaderies a través del Corredor Mediterrani en el marc de la Unió Europea. En la nota del ministeri, es deixa clar que Madrid i Saragossa queden curiosament incloses dins d'aquest projecte, tot i que no estan a la línia del mediterrani.

En la nota del Ministeri de Foment, Pastor reitera “el compromís inqüestionable del Govern espanyol amb aquest corredor, com ho demostra la licitació de les obres d'implantació d'ample UIC, així com el pressupost consignat en els comptes de 2013, que ascendeix a 1.079 milions d'euros”. Però ho fa, segons sembla, canviant el significat de Mediterrani.

Les reaccions sobre aquest acord no s’han fet esperar, i l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha escrit en una piulada al seu Twitter: “La ministra de Foment proposa a la UE el “Corredor Madriterráneo” (ho va predir Germà Bel)? Castelló i Tarragona out?”

Alhora, el propi Germà Bel, especialista en infraestructures, ha fet també una piulada exclamant: “Genial. Curiositat per veure el mapa del corredor mediterrani traçat Almeria-València/Madrid-Saragossa/Barcelona-Marsella-etc”.
Sense títol
La ministra de Foment, Ana Pastor

No hay comentarios:

Publicar un comentario